Шеф-кухар азербайджанського ресторану: долму варять три години

понедельник, 21:00

Долма - страва закавказької кухні, схожа на українські голубці. Але м'ясний фарш загортають не у капустяне, а виноградне листя.

За класичним рецептом долму робить Хаккі Аксу, шеф-кухар столичного ресторану азербайджанської кухні "Кебаб Даш".

"Зробити долму - робота не з легких. Треба багато часу, щоб отримати смачну страву. Її готують не менше трьох годин", - розповідає Хакк Аксу.

Інгрідієнти:

Молода баранина - 400 г ;

Курдюк - 50 г;

Жасминовий рис - 100 г;

Кріп - 10 г;

Кінза - 10 г;

М'ята - 10 г;

Сіль - 0,5 ч.л.;

Паприка - 10 г;

Свіже та молоде виноградне листя, з розрахунку - 1 листок на 30 г фаршу.
 

Приготування:

1. М'ясо ріжуть великими шматками, кладуть у миску. Додають кінзу, кріп, сіль та червоний перець. Перемелюють все у м'ясорубці.

2. Додають сирий жасминовий рис. Перемішують. Формує з фаршу ковбаски по 30 г.

3. Кладуть на внутрішню сторону виноградного листка, загортають, як на голубці.

4. На дно каструлі з товстим дном кладемо маленьку тарілку дном вверх. Це роблять, щоб долма не підгоріла. Викладають її навколо тарілки. На перший ряд - другий. Бажано заповнити каструлю повністю.

5. Заливають страву водою, щоб трохи покривала долму. Ставлять каструлю на плиту, на найменший вогонь. Варять три години.

6. Готову страву їдять гарячою. Подають з густим грецьким йогуртом.

В азербайджанській кухні широко використовують баранину, рідше яловичину. А також фрукти та овочі. З приправ використовують корицю, гвоздику, кріп, кінзу, петрушку, м'яту, гіркий та запашний перці, сумах. Матеріал підготовлено за сприяння Об'єднаної діаспори азербайджанців України

 

 

Теги: 
Видео